Friday, January 12, 2007

Lectie de filozofie de toaleta

Intelectualii de toaleta sunt poate cei mai inteligenti si eficienti oameni prin utilizarea rationala a timpului. Desi pare o gluma buna, o buna parte din viata ne-o petrecem in acel loc unde (cel putin de obicei) intri si ramai singur atata timp cat ai nevoie. Si atunci, de ce sa nu profitam? In loc sa pierdem timpul, mai bine lecturam ceva. Ne mai culturalizam si noi, ce naiba?

Dar, ceea ce diferentiaza pe adevaratii intelectuali de toaleta de cei care confunda baia cu biblioteca, este ca majoritatea celor ce merita acest "titlu" fac si cea mai mare parte din procesul de gandire in acelasi loc. Si acum nu va ganditi neaparat la statul pe WC si luati in considerare barbieritul sau atunci cand faci baie. Pentru mine timpul cat fac baie reprezinta cel mai bun moment de reflectare si de luari de decizii importante.

Asa ca nu va grabiti sa radeti cand auziti aceasta expresie. Eu unul sunt mandru sa ma intitulez astfel si sa recunosc ca practic acest sport extrem de cate ori am ocazia (ma refer la gandit). Voi, cei care stati pe margine si criticati, va doresc sa intrati acolo in timp ce noi ne ocupam de...gandit.

Sunt de acord cu infiintarea unui club, cu tot ce trebuie: sepci si tricoaie inscriptionate, taxe de membru si condica de prezenta. Un salut secret, poate chiar insigne, ce sa mai? Tot tacamul, ca daca am luat-o pe drumul asta, doar nu ne putem opri asa usor! Dar sa avem chiar si norme si standarde, metodologii, asta deja ne-ar cam incurca fiecaruia socotelile si ne-ar schimba stilul, deci, mai bine libertate de exprimare si fiecare face cum il taie capul, fara alte reguli.

Ideea ierarhizarii mi se pare aproape imposibila si total improbabila, dar daca vii cu idei mai bune, poate scoatem macar un partid si atunci ne va fi mai usor si cu ierarhizarea si cu inscriptionarea. Iti dai seama cum ar suna...Partidul Intelectualilor din Baie (PIB)? S-ar vorbi de noi la toate stirile fara sa isi dea lumea seama, dar noi am fi foarte mandri. Poate am ajunge chiar senatori. Decat astia care zic ca gandesc in timp ce citesc ziarul sau vorbesc la telefon, chiar in somn, cum sustin unii, mai bine noi care gandim in timp ce...stam.

Intelectuali din toate colturile lumii! Uniti-va! (asta ar putea fi chiar moto-ul nostru)

Ah! Si daca tot veni vorba de treburi de-astea, hai sa profit de ocazie sa remarc ceva pentru toate fetele care critica modul in care ne comportam noi atunci cand nu petrecem atat de mult timp in baie (daca intelegeti ce vreau sa spun), adica, asa cum zic americanii...cand facem no. 1. Deci, cum spuneam: fetelor, sa stiti ca e mai usor sa ..... cand stai jos si faci sub tine, decat cand faci in fata, stand in picioare. Asa ca mai lasati-ne si pe noi sa gresim din cand in cand (ok, poate mai des). Noi ne bazam pe un sistem evoluat tip "sonar": in timp ce...mictionam, ne rotim pana auzim apa. Atunci recunoastem tinta (in caz ca e noapte sau am baut un pahar in plus, eventual o sticla in plus).

Na, cu aceasta chemare la pace conjugala, inchei acest post/comment. Daca vreti sa vedeti de unde a inceput, intrati aici: http://bloguludorian.blogspot.com/2007/01/intelectuali-de-toaleta.html

Be well!








No comments: