Wednesday, January 31, 2007

Intrebare intrebatoare: esti biodegradabil?





Sau, ma rog, cel putin hainele de pe tine, sunt biodegradabile?

Aceasta este ultima gaselnita a Uniunii Europene cu care am facut cunostinta in dimineata asta in timpul unei “sesiuni de studiu”. Cica daca vrei sa te ingropi, e musai ca hainele de pe tine sa fie biodegradabile. Interesanta “libertate” de a alege! Nici macar mort nu poti sa porti acel costum fain de nailon sau poliester pe care nevasta ti-a interzis sa il scoti in public, dar pe care tu, miseleste, l-ai trecut in testament ca ultima dorinta.

Si, pana la urma, daca nu ma conformez, ce or sa faca? Ma vor intoarce de la groapa ca in poza?

Eu acum stau si ma intreb: dar bijuteriile? Trebuie sa fie si ele biodegradabile? Sau, daca inainte de a muri, numa’ de-al naibii am inghit vreo 2 bucati de plastic, nu ma vor mai ingropa sau ce?

Si ar mai fi intrebari: din moment ce unele reguli sunt de-a dreptul stupide, nu aveti senzatia ca se aplica numai la noi, romanii? Ce-i drept, sunt unele obiceiuri strict romanesti (nu pentru ca nu au mai fost si la alte popoare, ci pentru ca noi am ramas singurii care le mai practica) care vor a fi reglementate de mUE fara a tine cont ca afecteaza viata si bunastarea oamenilor, punand mai presus niste interese obscure cum ar fi “bunastarea animalelor” (daca nu intelegeti, cititi despre noile reglementari in privinta transhumantei aici).

Ei, sunt sigur ca astea nu sunt cele mai aberante reglementari de care o sa auzim de acum incolo, asa ca pregatiti-va cu multa rabdare si incercati sa fiti cat mai deschisi la minte, sa nu faceti vreun atac de apoplexie sau sa va dislocati mandibula cand o sa mai cititi stiri de genul asta!

Take it easy!





 

No comments: