Sunday, November 15, 2009

Nu stranuta, porcule!


Pentru cei care s-au obosit sa petreaca mai mult de 10 secunde pe blogul asta si sa vada ce mai e pus pe bara de pe margine, au observat un citat care incepe cu "Why does the dog wag it's tail?..." Pentru cei cu adevarat temerari si mai curiosi din fire (dar, atentie!, nu exagerat de curiosi) care au stat chiar sa descopere de unde vin replicile astea "stupide", au descoperit sursa aici. Si poate chiar au rupt o ora jumate din programul lor aglomerat si le-au auzit rostite. Dar, mai important, au vazut niste lucruri care, daca au macar un pic de creier, le-au dat de gandit.

Uite-asa stau eu ca prostul si ma gandesc la gripa asta...mexicana, porcina, AH1N1...si toate denumirile de pe fata Pamantului date unei chestii invizibile si de a carei existenta ma indoiesc. Daca vor fi oameni jigniti de afirmatia mea, inseamna ori ca ei, personal, cunosc o ruda sau un prieten infectat, ori sunt niste fiinte lipsite de capacitati cognitive complexe.


Hai sa va pun alta intrebare: cati dintre voi au cunoscut personal pe cineva infectat de gripa aviara? Cati dintre voi ati fost infectati cu asa ceva? Aud? Pun pariu ca articolul asta o sa aiba o GROAZA de comentarii...NOT! Oameni care vor sa sari sa raspunda la intrebarile mele afirmativ si care ma vor infiera ca un "nihilist" si un "insensibil la suferinta si drama umana"...BULL-SHIT!

Cum reuseau marii "magicieni" numere care lasau publicul cu gura cascata? The oldest trick in the book: iti aratau mana stanga, iar cu dreapta se faceau "minunile".
V-a trecut vreodata prin mintea aia seaca ce implica o chestie din asta, la scara globala?

Hai sa gandim un pic rational si sa vedem care sunt explicatiile (mai mult sau mai putin logice):


- cineva s-a gandit ca armele biologice nu sunt bune la nimic daca nu sunt mai intai testate, asa ca..."lumea este laboratorul meu" spunea cineva odata;


- cineva (poate acelasi cineva) a facut un calcul simplu si si-a spus: populatia creste, resursele se imputineaza, trebuie sa echilibram cumva balanta, iar metoda...ei bine, vezi prima ipoteza;

- altcineva poate s-a gandit "frate, de data asta am comis-o rau de tot. Cand va afla lumea ce am facut, se vor rascula si vor cadea multe capete, inclusiv al meu. Deci, sa le dam noi, mai bine, alt subiect de discutie! Hapciu! Hmmm...buna idee!";

- cu totii stim ca pe lumea asta exista niste giganti...niste corporatii care se hranesc din banii nostri, uneori pe seama noastra. Cum ar fi firmele producatoare de tigari si produse din tutun sau cele de armament, iar, in cazul nostru, marile firme de produse farmaceutice. Think about it! Noi dam drumul la virus, noi vindem antidotul. Buna afacere! Toata lumea castiga...mai putin cei care sufera de pe urma virusului;

- gripa exista. E reala. DAR, din motive pe care nici nu incep sa le banuiesc, cineva a ales sa exacerbeze toata treaba asta si sa o ridice la rang de panica globala, ba, mai rau, nici macar nu a existat intentia asta, dar Media, in vanatoarea ei de senzational si stiri care sa faca audienta, a intoxicat populatia creand psihoza numita "gripa porcina".

Astea sunt doar cateva idei, pareri umile. Daca simtiti ca nu am acoperit tot spectrul, cel mai probabil aveti dreptate. Asa ca, va rog, daca doriti, sa ma completati. Dar, va mai rog un lucru: nu participati la isteria asta mai mult sau mai putin fondata. Asa cum spunea si Badea, ce se poate intampla? In cel mai rau caz crapi, mori si aleluia. Sau sunteti asa de egocentristi si grandomani incat sa credeti ca lumea asta se va sfarsi fara voi?

1 comment:

Anonymous said...

normal ca ai dreptate