Thursday, November 12, 2009

Marketing dus la extrem, dus la penibil


Ma uitam la tembelizor aseara (stiu, ar trebui sa ma las) si ce vad? Reclama! Bineinteles, e greu sa "ratezi" asa ceva...80% din timpul de emisie al unor posturi e compus din publicitate. Dar ce reclama vede irisul meu?

Cica pasta de dinti...cu extract de perle! Hait! I-auzi, fratele meu, unde a ajuns tehnica asta! Moama, ce mic si nestiutor ma simt! Tu-ti dai seama?! Se apuca astia sa stoarca/dizolve/macine/topeasca perle?! Wow! Cum de nu m-am gandit si eu la asta pana acum?!?

Sa recapitulam: pasta de dinti...cu extract de perle...ca sa...chiar asa! Ca sa ce? Nu eram constient ca perlele au proprietati de inalbire a dintilor! Ba, stai asa! Nu stiam ca
perlele sunt asa de renumite ca ar fi albe! Din cate stiu eu, ele pot avea aproape orice culoare, inclusiv negru!


Ce sa mai zic de expresia asta cu "extract"?...Eram deja obisnuit sa aud de nu stiu ce sampon sau balsam cu "extract de...." multe. Dar extract de perle? Deja baietii astia o iau pe aratura rau de tot! Nu sunt specialist. Bineinteles ca ma pot insela. Dar ce treaba are extractia cu perlele si ce treaba au perlele cu albitul dintilor?!

Si ca sa va dau si un exemplu de logica viciata, in reclama respectiva vad ca imi arata niste perle peste care curge un lichid (probabil extractul...tot de perle) si, din galbuie, perla capata un alb "stralucitor" (asa cum le place lor sa spuna)! Minune! Plecati-va cu totii capetele si inchinati-va la noul vostru zeu: Blend-a-med cu extract de perle!


Simt nevoia sa recitesc si sa analizez ceea ce tocmai am spus. Deci gigeii imi arata ca extractul de perle albeste perle?! I'm confused! Parca noi vorbeam de pasta de dinti aici. Stiu ca unii o folosesc pentru curatatul bijuteriilor de argint (chiar si eu am facut asta si recunosc calitatile ei in aceasta privinta), dar acum ar trebui sa cumpar pasta asta de dinti ca sa imi curat bijuteriile cu perle? Atunci nu mai bine economisesc eu o groaza de bani si ma spal direct cu sare gronjoasa sau cu vreo crenguta din lemn mai moale?


Capete de para, daca vreti ca oamenii sa va cumpere produsul, demonstrati ca functioneaza pe dinti (chiar daca tot mi se pare aberant ca se face publicitate unui
extract de perle), nu tot pe perle! Sunteti penibili si nu aveti nici o treaba cu marketingul!

Iar aluia care a conceput minunatia asta de reclama, o sa il citez pe unu' care zicea intr-o piesa de pe compilatia Casa de la B.U.G. Mafia (daca imi amintesc bine): "Esti varza! Du-te acasa!"

1 comment:

Robotzelu said...

acum am ajuns la blogul tau tocmai cautand "extractul de perle" ca mi-au picat si mie ochii pe reclama cu pricina.

chiar sunt dusi cu creierii capului!

Stai linistit ca nu e singura boroboata! Mai sunt sampoanele cu extract de casmir care iti fac parul atat de ... atat de ... inct ... wow!

imaginatie bolnava, frate!