Thursday, October 13, 2011

1 2 3 Treaba cu blogul...


Prin februarie (daca va vine sa credeti) am inceput articolul asta. Ma rog, i-am pus titlul ca sa nu uit ideea si faptul ca vroiam sa scriu ceva. Din pacate a trecut atat de mult timp si eu mai-mai ca am uitat sa il si finalizez, ba chiar am uitat ideea de la care am pornit.

Dar chiar azi explicam unui prieten care e treaba cu blogul. Pai, lucrurile stau cam asa: atunci cand evenimentele din viata ta te impiedica sau par ca te impiedica sa scrii, intri intr-un fel de letargie. Subiectele par inabordabile, nu sunt demne de blog, ba chiar dai vina pe lipsa de inspiratie. Iti spui si recunosti ca nu ai chef si tot asa. Intri intr-un cerc vicios care are doar efecte negative asupra blogului si psihicului.

Pe de alta parte, daca scrii in fuga un articol, chiar si dupa o perioada mai indelungata de inactivitate (asa, ca mine), parca ti se deschide apetitul. Si ca sa mentin analogia cu gastronomia, e exact ca in vorba aia: pofta vine mancand. Din ce scrii, din aia gasesti mai multe subiecte si mai multa vointa/dorinta de a scrie. Parca te-ai intalni cu cineva si incepi sa ii spui bancuri. Cu cat spui mai multe, cu atat iti amintesti mai multe. And so on, and so forth...ma rog, ati prins deja ideea.

Deci treaba cu blogul? Eu descriu blogul meu cu un singur cuvant: terapie. Asta e pentru mine. Fie ca sunt mahnit, deprimat, nervos, siderat, socat sau pus pe glume, de fiecare data ma pot baza ca ma voi simti bine sa scriu pe blog. Nu cred ca am terminat de postat un articol vreodata si sa fiu dezamagit sau suparat pe rezultat.

Am pornit acest blog la indemnurile lui Dorian si ii multumesc pe aceasta cale. Mi-a oferit posibilitatea de a-mi da frau liber creativitatii si imaginatiei deopotriva, precum si o foarte binevenita supapa de refulare a tuturor gandurilor, viselor si frustrarilor care s-ar fi acumulat si poate ca m-ar fi doborat la un moment-dat.

In concluzie, recomand oricui care are o idee si putin timp liber sa isi porneasca propriul "jurnal public" pe care sa scrie de cate ori au chef si de cate ori il paleste inspiratia.

Spor la scris!

No comments: