Friday, August 13, 2010

Un fel de...


Acum cateva articole scriam despre un nesuferit care probabil ca a "conceput" un bot si l-a trimis brambura sa posteze comentarii pe bloguri, printre care si al meu. Desi aveam activata o chestie de tip "introdu textul din imagine in casuta alaturata", probabil ca omul descoperise o cale de a o pacali si, de fiecare data cand eu postam un articol, botul era prezent cu cate un comentariu...zic eu in chineza, dar nu numai.

Si asa am pornit eu temerar atunci sa fac ceva in legatura cu animalul care ma stresa si am gasit o solutie. Mai surprinzator este ca aceasta chiar pare sa fi functionat pentru ca, iata, cateva articole mai tarziu, nu vad decat comentarii legitime, ale utilizatorilor pe care chiar ii cunosc si care, bineinteles ca nu sunt spam.

Deci nu ma plang ca a trebuit sa transpir un pic pana am reusit sa implementez solutia pentru ca a meritat. Iar articolul asta, la randul lui, o sa confirme impresia mea.

Iar ca sa fie si un fel de update la update, in dimineata asta aveam un mesaj de la blogspot cum ca au introdus niste modificari pentru a proteja impotriva spamului si ca ar fi bine sa verific daca nu cumva sunt marcate si comentarii ok drept spam. Eu nu zic decat atat:

Too little, too late, my friends!

No comments: