Tuesday, May 1, 2012

Spring...time

Nota: prezentul articol e scos de la naftalina, dar a fost inceput cand am avut primele temperaturi de 26 de grade...whenever that was.

...sau mai degraba "summer time", daca te uiti la mercurul ce fierbe in termometre. Da, dupa ce ne-au inghetat mucii in nas si iadul si-a inchis portile ca era curent si li se intarea smoala in ceaun, a venit si soarele numai ca s-a grabit un pic si a sarit direct la vara, cu temperaturi de peste 20 de grade, de nici nu mai stii cu ce sa te imbraci.

Si iti iei o haina mai groasa, poate din obisnuinta si poate pentru ca dimineata e chiar frig, dar sa te fereasca sfantul sa te prinda amiaza in haina aia ca te apuca zambalacul si faci spume la gura precum un caine turbat, ce a mancat ciorba de cap de gaina zapacita, nu alta!

Ce vreau eu sa spun aici? Nu, nu e un mesaj ecologist, e doar o constatare realista pe care o auziti si voi din ce in ce mai des pe la cutia aia cu lumina in fata careia va pironiti privirile seara asteptand "Romanii (cred ca) au talent", cunoscuta si sub denumirea de tembelizor: vara nu-i ca iarna, dar nici primavara si toamna nu se mai recunosc in aceste anotimpuri ce au luat-o razna pe aratura si isi dau in petic, cand pe ici, cand pe colo, si in general mai peste tot.

In curand, se stie: primavara e ca si disparuta oricum, toamna inca negociaza cu iarna daca sa ploua 6 luni ori sa ninga si sa congeleze tot ce misca sau nu. Iar noi vom fi foarte fericiti sa facem schi pe dune jumatate de an si sa ne construim igloo iarna, sa tundem tufisurile de tumbleweed, in loc sa taiem frunza la caini, ori sa inventam prezervativul cu incalzire centralizata ca sa nu ajungem la culmea inghetului (daca nu o stiti...cautati-o ca merita!).

Acestea fiind spuse, eu ies un pic sa imi fac un ou ochi pe trotuar ca vad ca asfaltul are fix consistenta gelatinoasa necesara unui asemenea sport extrem...

No comments: