Thursday, January 10, 2008

O groaza de lucruri stupide intr-o tara tampita, plina de idioti



Printre toate rahaturile, porcariile, gunoaiele si mizeriile pe care trebuie sa le suportam in Romanica, iata ca se mai gaseste cate unul...(nu spun ce) mai cu mot. Tzacalin Popescu-Cariceanu s-a gandit in infinita-i intelepciune sa mentina cu orice pret (atata timp cat pretul este suportat tot de popor, unitar, ca stat) una dintre cele mai mari ineptii pe care nici un alienat mintal cu deficiente de atentie si Alzheimer nu ar fi putut-o debita: taxa de prima inmatriculare.

Sa vedem logica lor (oficiala/declarata): in Romania intra prea multe masini vechi (deci care polueaza atmosfera). Daca punem o taxa aproape prohibitiva (uneori chiar exagerata si ne-conforma cu realitatea) inmatricularii acestor autoturisme, oamenii vor evita sa le cumpere si se vor indrepta catre masini noi sau, poate chiar (in ultima instanta si cu cutitul la beregata), la Logan!

Logica reala spune asa: taxa respectiva este discriminatorie. De ce? Simplu! Pentru ca in Uniunea Europeana nu exista o asemenea tampenie debitata de un cretinoid cu pretentii de ministru si se creaza astfel o discrepanta intre autovehiculele noi, autohtone (daca pot fi numite autovehicule) si cele second-hand, de import. In esenta, principiile economiei de piata (pe care pretindem ca o avem) nu sunt respectate.

Haideti sa vedem ce sta in spatele logicii declarate: nu imi este foarte clar, dar, stiu si eu ca, in Romanica, interesul poarta fesul. Mai mult decat atat, interesele financiare guverneaza politicul, deci, in spatele acestei decizii nu stau nici miile de locuri de munca pierdute de Dacia in cazul anularii taxei, nici SO grija pentru mediul inconjurator (care tot nu am priceput cum ar fi protejat daca se incaseaza 6-700 de milioane de euro la buget si sunt folositi pentru finantarea celorlalte ministere, in niciun caz pentru Ministerul Mediului).

Adevarul, dragii mei, este ca „cineva” are foarte mari castiguri din partea, sa zicem...Citroen. Tot acel cineva este papusa finantatorilor din lumea automobilelor care isi doresc o piata de desfacere neintinata de second-hand-urile ieftine si poate chiar mai bune (desi nu neaparat) decat, sa zicem...Loganul autohton.

Dar ce ne facem cand logica, fie ea declarata, oficiala, fie ea ascunsa si plina de mister, incalca orice principiu al...logicii?

Va intrebati cum asa? Simplu: respectiva taxa scade pe masura ce vechimea autoturismului creste. Nu ma credeti? Puteti verifica si singuri jucandu-va cu niste valori in acest
calculator online.

Deci, sa inteleg, ca daca masina are 2 ani in plus, polueaza mai putin? Poate doar in mintea domnului prim-ministru Soriceanu-grosceanu alias Tzacalin, unde, probabil 4 mai mic decat 3.

Peste toate aceste inadvertente si neconcordante, mai se adauga ceva: un aradean, probabil ca ati citit
, a castigat un proces cu Finantele statului roman prin care a dovedit ca taxa de prima inmatriculare auto este ilegala. Tribunalul insusi a decis ca aceasta gogomanie incalca doua tratate europene (inclusiv tratatul de aderare al tarii noastre la spatiul comunitar).

Intrebarea mea este: de ce nu s-a mers mai departe? Nu stiu eu foarte bine cum functioneaza lucrurile astea, dar cineva ar fi trebuit sa se autosesizeze si sa puna in vedere Parlamentului, ca Justitia (aia oarba si cu balanta intr-o mana si sabia in cealalta) e de alta parere decat Legislativul si ca legislativul ar trebui sa isi dea seama ca se contrazice singur prin...nerespectarea LEGII. Cartonas galben, Legislativului.

Eu stiu ca in Constitutie, exista ceva care se cheama Avocatul Poporului. Aceasta institutie miraculoasa (dupa parerea unora chiar inexistenta in cotidian) ar trebui sa apere, sprijine si sa impuna chiar, interesele poporului roman. Unde este domnul Ioan Muraru (asa il cheama, am aflat si eu de curand de pe acest site facut la misto http://www.avp.ro/
) in toata aceasta ecuatie? Probabil in spatele biroului, acolo unde este platit sa stea si sa nu faca nimic din ceea ce scrie in dreptul institutiei sale in Constitutie. Ori asta, ori undeva prin Insulele Canare, intr-o mica vizita de lucru sau poate prin Bali, la schimb de experienta pe banii fraierilor de contribuabili.

Toate acestea fiind spuse, de fapt nu am rezolvat nimic. Am adaugat doar o voce miilor de romani care urla ca din gura de sarpe ca sunt jecmaniti pe degeaba si ca ni se baga pe gat taxe pe care nici macar Parlamentul European nu le aproba, ba, dimpotriva, tine mortis sa le anulam.

Atata timp cat un prim-ministru are tupeul sa spuna ca aceasta taxa este conceputa pentru a proteja mediul, iar pe de alta parte recunoaste ca nici un chior nu a ajuns in bugetul ministerului cu pricina si sa zambeasca fara ca vreun microfon, o camera sau orice alt obiect contondent sa zboare catre mutra lui de demagog manat de interese financiare si meschine, eu nu pot crede ca aceasta este tara in care acum 19 ani poporul s-a ridicat impotriva dictatorului si a facut asa-numita revolutie.

Sa recunoastem: nu suntem altceva decat niste oi, pe care orice dobitoc cu functie de conducere in stat le poate indrepta in ce directie vrea (inclusiv in prapastie) fara ca vreuna sa arate cel mai mic semn de impotrivire.

Vocea poporului este egala cu zero barat, chiar daca se gaseste cineva sa comenteze vreo decizie sau bir pe care stralucitii nostri conducatori o implementeaza volens nolens. Nici macar presa, „a cincea putere in stat”, nu poate face nimic decat sa fie scribul care consemneaza in mod civilizat evenimentele condamnate de un popor intreg.

Mai am o singura intrebare: pana cand? Pana cand ne vom lasa calcati in picioare si sa isi bata joc de noi orice afacerist ajuns in pozitia de ministru? Pana cand vom tolera tupeul cu care ni se spun lucruri de-a dreptul fara sens pentru a motiva decizii cu totul lipsite de logica? Pana cand...?


In momentul de fata sunt multi care ar dori sau care ar face cu mana lor ca prim-dobitocul tarii sa aiba inca un accident de motocicleta din care sa aiba nevoie de spitalizare tot restul vietii. Parerea mea e ca va irositi dorintele de Craciun degeaba, pentru ca daca ar disparea el, nu ar disparea si problema. Adevarul e ca nimic nu ar schimba problema.


Cineva sa ne aduca un despot la conducere, macar atunci am sti de ce traim in bezna si nu ridica nimeni vocea care oricum nu este auzita de nimeni. Asa nu ar trebui sa ne mintim ca avem putere de decizie si ca ne controlam viitorul in timp ce banii invart legea pe orice parte ii convine si de cate ori este nevoie.

Inca ceva: cred ca aceasta taxa nu este nici de mediu, nici fiscala. Cred ca aceasta taxa ar trebui sa poarte numele celui mai fervent sustinator si ar trebui sa fie cunoscuta de toti ca TAXA TARICEANU.

Pe final, ii dedic lui Tariceanu un mic blestem marca George Carlin:



May the forces of evil get confused on the way to your house!




PS: Voi adauga in comentarii o parte din ceea ce au avut de spus alti muritori de rand, contribuabili din aceasta tara fermecatoare, ca raspuns la articolele online ce anunta mentinerea taxei intr-o forma cosmetizata sau nu.




18 comments:

cAnDYman said...

Postat de muritorilor de grija la 6.01.2008 23:26

Dupa 18 ani de experienta in hirburi second hand,romanii s-au saturat de rable pe care sa puna bani in nestire ca sa le faca functionale cu costuri ridicate.Asa ca cei care mor de grija mediului(propriilor afaceri murdare),sa stea linistiti ca romanul nu este prost,isi va cumpara ceva ieftin si mult mai bun decit loganul,tiganilor de francezi,adica masini care polueaza chiar mai putin decit loganu nou scos pe poarta fabricii.In schimb aici vor pierde,tradiceanu-citroien si toti samsarii oficiali de masini,comisioanele grase facute cu un foarte mic efort si cu un maxim cistig.De fapt asta a protejat si protejaza taxa-auto,o alta pata rusinoasa de pe obrazul Romaniei,pe care asa zisul pnl,un partid corupt si frate in ale necinstei,hotiei si coruptiei cu psd, a "reusit" sa o adauge cu ajutorul politicului despre care nici nu mai merita sa vorbim.Cit despre poluare,fabricile si uzinele,atitea cite au mai ramas,polueaza intr-o veselie si imbolnavesc si omoara pe tacute populatia care si asa este cu sanatatea la pamint,dar asta nu-i doare pe clanul taxa-auto,iar camioanelede"stat" si autobuzele arunca nori imensi de fum si din cauza asta nu-i mai vede nimeni ca sa mai protejeze mediul.IN CE TARA A INDOLENTEI SI A CORUPTIEI MONSTRUOASE GENERALIZATA NE-A FOST DAT SA TRAIM!!!!!!!!!

cAnDYman said...

Postat de Mos Teddy la 6.01.2008 23:31

Trebuie sa ma repet. Am vazut ca sindicatele estimeaza ca dupa disparitia taxei vor intra in tara 2.000.000 masini vechi. Un studiu britanic serios zice ca vor intra doar 800.000 bucati dintre care 500.000 (juma de milion) in Bucuresti. Acum nu-mi pasa ca vor ramine someri citeva zeci de mii de oameni, de asemenea mi se filfiie ca datorita noxelor (poluarea) o sa faca copiii cancer la plamini si o sa crape o gramada de batrini (mosi), imi e absolut egal ca o masina de asta, cumparata la 1000-2000 de euroi are dreptul sa i se buleasca directia si frinele si sa mi-i omoare pe Gogu sau Lehamite, dar imi pun urmatoarea problema si va rog sa-mi explicati: unde o sa le tina peste noapte? Ginditi-va ca e vorba de 500.000 masini, deci de vreo minim 600.000 tone adica 600.000.000 kg fier vechi. De ce spun asta? Am amici care si-au pregatit deja banii. Traficul e deja sufocat, locuri de parcare ziua nu mai exista, dar ce faci noaptea ca in jurul blocurilor din Dr.Taberei, Colentina si Balta Alba, nu mai ai loc sa lasi nicio trotineta? Are cineva vreo idee? Cit priveste UE, pai de ce ne-au primit in UE? Cimitir de masini si-si mai trag si un miliard de Eu.!

cAnDYman said...

Postat de ahodruis la 7.01.2008 01:19

TAXA de prima inmatriculare nu are nimic comun cu protectia mediului, cu numarul de someri etc. Taxa de prima inmatriculare are o singura problema: cu TRATATELE UNIUNII EUROPENE, si anume le INCALCA. Noi ne punem problema ca aceste masini care vor intra in Romania, ne vor umple plamanii de plumb da? pai cele care le cumparam noi nu tot asta fac? Nu sunt locuri de parcare, pai cele noi nu tot aceasta problema o ridica? Ideea baietilor destepti care au impus aceasta TAXA, e urmatoarea: In Romania exista deja aprox. 50% din parcul auto invechit, de peste 15-20 de ani, romanii prin legile nescrise ale progresului in mod inevitabil isi vor schimba aceste masini in urmatorii 2-4 ani, iar daca tot le schimba "DE CE SA NU LE CUMPERE DE LA NOI" e simplu. si sa mai imi spuna mie cineva cu ce e mai bun un LOGAN Euro 3 din 2007 decat un MERCEDES euro3 din 2000? TAXA va fi scoasa indiscutabil dar nu de guvernul asta, guvernul asta va trage de timp pana in toamna si oalele sparte le va plati urmatorul guvern, "si taxa inapoi, si amenda la UE, +taxele de judecata" Apoi vor urla de pe bancile opozitiei ca ei nu ar fi scos taxa. Si inca ceva, chestia e foarte simpla: ORI TAXAM SI MASINILE INMATRICULATE IN ROMANIA LA FIECARE SCHIMBARE INMATRICULARE (schimbare de proprietar) ori NU LE MAI TAXAM PE CELE CARE ISI GASESC O NOUA PATRIE IN ROMANIA" cand se intampla asta UE NE ZICE BRAVOS SI A TERMINAT CU CEARTA. Bulgarii au evitat un astfel de conflict cu UE si in acelasi timp au limitat oarecum afluxul de masini au taxat nediscriminatoriu toate masinile cu aceasi taxa aprox 100 euro, indiferent ca au fost inmatriculate in UE sau in Bulgaria. NE VEDEM LA TRIBUNAL NENE VARUJAN :)

cAnDYman said...

Postat de valer, baia mare la 7.01.2008 15:05

Nimeni nu a analizat subiectul din punctul de vedere al poluarii efective. Taxa nu este in nici un caz de mediu. Va dau un singur exemplu: un Logan nou-nout euro 4 (un exemplu oarecare) 1,4 mpi benzina are o emisie de 166 grame CO2/km, pentru aceasta taxa este de 2-300 de euro; in schimb, un Mercedes E 200 cdi fabricat in 2000 euro 3 emite 160 de grame CO2/km. Atentie pentru acesta asa zisa taxa de mediu prevede plata a 2500 de euro!

cAnDYman said...

Postat de FURIOSUL la 7.01.2008 18:41

Noi suntem mai cu mot in toate de parca am fii savantii Europei . La noi preturile sunt mai mari ca in UE , la noi legile sunt nesocotite si interpretabile in defavoarea cetateanului , la noi toti mincinosii raman pe mai departe in functii publice , la noi cetateanul este jecmanit prin multimea de taxe si impozite . Pe langa toate acestea nemernicii au gasit de cuviinta sa mai platim si aceasta taxa de " prima inmatriculare" a unor masini inmatriculate deja . Aceste masini sunt , in majoritatea cazurilor , intr-o stare tehnica si cu performante mult mai bune decat cele noi produse in tara . In loc sa fie preocupati sa scoata pe piata masini romanesti mai competitive decat second-handurile straine guvernantii ne mai sufoca si cu aceasta taxa care are drept scop protejarea "fanariotului" prim ministru si a firmei de import masini noi la care este actionar . Metoda este folosita de pungasi iar fraieri sunt toti romanii de rand nu cei cu stare.

cAnDYman said...

Postat de taxatu la 9.01.2008 19:45

afara cu noi din lumea civilizata cu asa conducatori nu avem ce cauta acolo

cAnDYman said...

rusinos
de lucian cristian (25 aprilie)
Destul de urit ca mai suportam acest guvern de hoti.Daca Romania va fi amendata de catre Uniunea Europeana ar trebui sa-l punem pe stimatul priministru si pe cei ce au votat aceasta taxa si primesc foloase in urma ei sa-si vinda vilele si sa plateasca amenda .Eu cel putin nu voi mai plati nici o taxa la acest presupus stat care oricum nu-mi da nimic ci doar imi ia .Cum ar putea domnul Tariceanu sa accepte inmatricularea masinilor second hand denumite*RABLE* cind dinsul detine consortiul rable citroen Romania si ne vinde gogosi ca nu accepta ca Romania sa fie groapa de gunoi al Europei.De ce spune dinsul ca sar pierde 10000 de locuri de munca cind dacia este o masina asa de performanta incit toti romini o cumpara .Ma intreb oare dece nu imi este permis sa-i scuip in fata pe asa zisi alesi ai poporului sau sai fac niste paduchiosi mincinosi.

cAnDYman said...

primii la bagat mana in buzunar
de razvan (22 decembrie)
o tara intreaga le vede greselile la televizor,ce fel gafeaza cand sant luati la intrebari.ce fel isi bat joc de ziaristi si de noi pana cand oare, nu te lasa sa traiesti iti si ultimul ban cu taxele lor salariile nu cresc da preturile in fiecare luna cresc cum sa iti permiti sa iti iei ceva sa iti intemeiezi o familie cum vor ei sa te faca sa traiesti mai bine cand toti fura de unde se poate.

cAnDYman said...

taxa auto
AB (b.....x@yahoo.com), 2008-01-09 10:59:47
Comentariile sunt de prisos. Iar EU nu va face nimic din proprie initiativa, doar daca nu se va merge la Strassburg cu jalba-n bat. Un drum facut pana acolo intr-o Dacia: poate impresionam.

cAnDYman said...

Re: taxa auto
Marginean Cristian (e.....0@yahoo.com), 2008-01-09 10:26:31
Scuze ca ma bag si eu ca magaru',dar citi dintre noi au facut vreo manifestatie?Citi au iesit sa se revolte impotriva acestei taxe ?Sau a alteia la fel de aiurita ca si asta,care doar baga bani in buzunarele unora??
Tariceanu are taria sa spuna ca ,daca se scoate taxa Rominia devine tara de epave ,dar daciile 1310,care nu au nimic in comun cu euro 1 si cu abs-ul(macar ca astea 2)circula si polueaza inca !
Citi ar schimba masinile daca nu ar fii taxa!Suntem insa un popor de dobitoace,care caute dupa Elodia,sau se minuneaza ce telefon si-a luat Mutu,sau ce masina,vre-un copil de "baiat destept"!!
mai bine ma uit la desene animate decit sa ma uit la stiri,ca imi fac rau singur !

cAnDYman said...

taxa auto
monica (m.....p@yahoo.fr), 2008-01-09 17:23:32
Un guvern de magari si impostori carora nu le pasa de nimeni ,nici de popor ,nici de industrie ;ei nu se protejeaza decat pe ei si nici nu pot lua exemplu de la altii ,caposi si prosti.sa i mai votam dragi compatrioti.

cAnDYman said...

TAXA Gunoierilor ...
Arthur (a.....5@yahoo.com), 2008-01-09 11:01:08
Noi suntem de vina. De ce nu iesim sa facem scandal. Cititi presa, eu o citesc zilnic de pe my-press.ro si de luni de zile nicio veste imbucuratoare, daca pot spuna asa. Crime, furturi, cazuri sociale, taxe, cresteri de preturi, dobanzi mai mari, scumpiri de locuinte, salarii prea mari ... etc. Normal ca taxa nu este de mediu. De ce? Pai pina si RO-vigneta se plateste in functie de catalizator! Si in combustibil este taxa de drum! Suntem singurii din Europa care platim taxe de drum pentru drumurile noastre.
Pentru masina mea taxa este de 2800 euro - din 2003, cu euro 3 - diesel, iar in loc sa o pot inscrie cu 2-300 euro circul cu o dacie din 1981 NEPOLUANTA ...
Au marit acciza si pretul motorinei (4 lei/litru) e unic in EUROPA, mai mare ca benzina!
Daca as fi la BRUXELLES as AMENDA ROMANIA cu valoarea taxei incasate pina acum plus i-as obliga sa restituie TAXA INCASATA si asta in termen de 3 luni maxim.
Pina cand un GUVERN CORUPT isi bate joc de MINE - DOBITOCUL care ii da SALARIUL, DIURNA si CHIRIA.
Guvernul e scutit de la plata TAXEI - Cred ca stiti asta ... si nu numai Guvernul - cititi Codul Fiscal ...

cAnDYman said...

Taxa lu' peste
Viorel (u.....3@yahoo.com), 2008-01-09 18:07:17
Este evident ca Rromania este condusa din '9o de niste puscariasi(acolo le este locul) Din 90 incoace toate legile, HG, ordine, etc, etc au fost date sa serveasca intereslor de grup. Taxa este o mizerie a dobitocului razgandeanu, sa-si mareasca averea lauda-l-ar popa ! Dar problema este ca poporul este cum este si isi merita din plin conducatorii astia nesimtiti. Pana la urma rezultatului refendumului a dovedit sicitrul romanilor, fata de politicieni. Si atunci , astea sunt rezultatele, din pacate... Poate un pic de constiinta civica si organizare n-ar strica acestui popor. De ce nu ne organizam si de ce nu protestam la hotiile celor care conduc tara? Va spun eu ce cred: din lasitate si din lipsa constiintei de popor. Asta este Rromania, din pacate... priviti istoria si aveti ce invata

cAnDYman said...

Jos suprataxa auto!
ioan daniel (j.....o@yahoo.com), 2008-01-10 09:09:45
Taxa auto este ilegala: trebuie sa ne aparam drepturile altfel.
- taxa nu este de prima inmatriculare, ea mai fiind deja platita odata pentru masinile second-hand;
- este mult prea mare pentru nivelul de trai al romanilor;
- economia tarii trebuie facuta functionala, nu impuse biruri pe te miri ce;
- este aberant sa dublezi, triplezi valoarea unei masini printr-o suprataxa, care, de altfel nu se justifica;
- poporul roman sa traiasca la el acasa, dar nu se poate in asa conditii, suprataxa auto fiind si ea o cauza;
- de ce am mai intrat in UE daca nu ne bucuram de niste privilegii si anume de a avea o masina buna si mai ieftina sau un loc de munca in strainatate;
- tranzitia a durat asa de mult si va mai dura, se pare, incat am pierdut vremea si viata in desisul istoriei de trecere din rau in mai rau; asa nu se mai poate!
PROPUN SA PUNEM DE O GREVA. As vrea sa ne organizam mai multa lume, sa autorizam un mars, nu se mai poate asa, fratilor! In caz ca nu mi se alatura nimeni, voi cumpara o masina de dincolo, cu euro 2, voi circula catva, 3 luni, parca, dupa care o voi parca in fata Guvernului SI VOI DECLARA GREVA FOAMEI! Este revoltator cum isi bat joc politicienii de noi. Unde sa plecam? Cine ne mai apara, daca nu ne aparam noi drepturile? Pentru cine are ceva de spus impotriva suprataxei auto, il astept la jos_taxa_auto@yahoo.com E dreptul nostru sa ne impotrivim la legi care sunt in defavoarea noastra, ele fiind propice doar celor din clanul porcilor care s-au ingrasat si se ingrasa de pe urma tranzitiei la economia de piata si a tranzitiei la UE. Sa traim bine... ?! Nu traim mai bine cu vorbe populiste, ci in conditii de trai decent. Inca o data, JOS SUPRATAXA AUTO!

cAnDYman said...

Despre toate , inclusiv taxe
Decebal (decy13green), 2008-01-10 18:16:02
Ne meritam soarta ! Tot ceea ce se intampla , se intampla datorita prostiei , naivitatii si pasivitatii noastre ! Atunci cand am fost chemati sa aparam interesele unui politician , fie el si presedintele tarii dar tot politician,am dat buzna cu totii la referendum .... dar cand am fost solicitati sa ne spunem parerea , tot prin referendum , despre cum am vrea sa fim tratati de clasa politica , adica votul uninominal , ne-a durut in p...la si-am stat acasa desi atunci ar fi trebuit sa ne intereseze mai tare! Asta e prostie pura ! Nu avem mentalitate de invingatori , nu avem educatie , nu avem nimic ... cu exceptia doar a pretentiilor tampite! Prea multi dintre noi bagam capul intre urechi , nu privim in dreapta , nu privim in stanga si incercam sa traversam "autostrada vietii" ... cu speranta ca cei care conduc pe aceasta autostrada ( statul , clasa politica , cei care ne guverneaza , etc. )ne vor vedea si ne vor.... proteja! Aiurea protectie , suntem calcati sistematic si la propriu si la figurat si culmea ... nimeni nu protesteaza ! Ni se propun contracte dezavantajoase si le acceptam ! Ni se propun tot felul de tampenii si taxe ... si le acceptam si pe astea , ba mai mult chiar ... sustinem si votam sistematic toata adunatura de retardati mintali care propun si pun in practica tampeniile de mai sus! Toata bataia de joc pe care o induram se datoreaza pasivitatii si tolerantei de care dam dovada si care a cam depasit limita prostiei!Toti avem pretentii dar cand trebuie sa facem ceva ... asteptam sa faca altii! Cine Oameni Buni? CINE?

Anonymous said...

Este revoltator ce se intampla in ROmania: referitor la taxa speciala de inmatriculare, cum este posibil ca pretul unei masini sa fie dublat printr-o suprataxa, doar din interese personale. E ca si cum ai dubla pretul unui Olcit daca ii faci plinul. Nu ne lasati sa traim in tara cu salariile astea de supravieturire; dincolo se pun restrictii la munca, chiar daca suntem du drepturi depline. Am scapat de nenorocita de tranzitie de aproape doua decenii din Romania si ne asteapta o alta tranzitie in UE. Suntem un popor de nomazi, asemeni rromilor cu care europenii ne confunda peste tot. Suntem in UE: masinile au fost inmatriculate odata in UE, de ce sa mai platit acea taxa aberanta, mai ales prin valoarea ei? Daca erau din Asia, mai ziceam si eu si nu erau inmatriculate. Asta ati facut guvernatntilor, ne-ati condamant la ratare in tara noastra, pentru ca prin salarii de om normal nu poti sa faci nimic. Ma face sa cred ca in ‘89 n-a fost o revolutie in care poporul sa aiba de castigat, ci o lovitura de stat de pe urma careia au beneficiat porcii tranzitiei. Mai lasati si poporul sa traiasca! Romania este o tara scumpa, dar saraca… printre cele mai scumpe masini din Europa, pentru cei mai saraci din Uniunea Europeana! Am scapat de comunism si am dat de o libertate, in care cei de la putere isi fac de cap, sau care libertate, pe omul de rand nu-l ajuta la nimic: n-ai ce face cu ea sau nu te asculta nimeni

Dorian said...

May the forces of evil get confused on the way to your house!

- sigur asta e blestem? Mie-mi suna a tocmai contrariul...

cAnDYman said...

http://doc.hotnews.ro/platim-taxa-de-prima-inmatriculare-la-guvern-a-unui-politician-second-hand.html