Sunday, March 11, 2007

Din ciclul "How stupid can you get?"

O mostra a inteligentei americane...Poate acum o sa intelegeti de unde i se trage lui Bush!



May God have mercy on their (stupid) souls!


NEstirile de la ora 5




Stirile de la ora 5…Mai e nevoie sa mai zic ceva? Se pare ca da! Nu-s primul si sper din tot sufletul sa nu fiu ultimul care scrie/zice ceva pe tema asta, in sensul asta!

Cat de sadic oare trebuie sa fii incat la ora 5 sa schimbi (in mod voluntar si nefortat de calitatea proasta a emisiunilor din grila de programe disponibila la acea ora) pe super-mega-talentatul si incredibilul pRost de televiziune…PORc TV? Adica, pana la urma…lasand la o parte chiar si sadismul si alte inclinatii strict perverse ale oamenilor, eu ma intreb: oare ce e asa de important intr-un accident/viol/bataie/cearta/divort/sinucidere/etc/etc/etc/etc…(ca lista asta e aproape infinita) incat sa fie difuzat la o asemenea ora pe un post de televiziune (din pacate) national?

Eu stiu ca acolo isi au locul stirile de interes public cum ar fi: cresterea impozitului, scumpirea painii, moartea/rapirea/accidentul cerebral al prea-minunatului si incredibil de talentatului si filozofului nostru presedinte sau orice chestie care afecteaza Romania per ansamblu si priveste cetatenii ce fac parte din populatia acestei tari. Ori, spre exemplu, o stire instructiva sau cu scop educativ de genul…cum sa faci bani din nimic sau cum sa nu iti platesti impozitele din cauza cozilor de la casierii…eu stiu? ORICE ar fi mai interesant decat ceea ce se difuzeaza acum la ora 5 la stiri!

Vreau sa stiu cum e posibil ca filmele sa aiba avertismente si sa poarte insemne caracteristice tipului sau categoriei din care fac parte pentru a proteja copiii si publicul, in general, de violenta sau nuditate, dar daca deschizi tembelizorul la ora fatidica…ghici ce? Te inscrii voluntar si neconditionat la un curs de violenta domestica cu accente tragi-comice, iti poti imbunatati cunostintele de anatomie studiind in voie organe expuse, poti face chestionare sociale si sa vezi modul in care fiintele (de obicei rude de sange) interactioneaza prin intermediul limbajului vulgar sau a obiectelor contondente, poti afla de noi metode de eviscerare cu ajutorul…sa zicem al tractorului (ca asta cu adevarat ar prezenta subiect de barfa la coltul mahalalei sau in vatra satului) sau cum au ramas 7 oameni prinsi in lift si au venit pompierii ca sa ii “descarcereze”.

Acum, scuzati-mi prostia, dar daca erau numai 2 oameni, ar mai fi fost dati la TV? Sau daca nu era un lift cu usi glisante, oare ar mai fi venit pompierii? Uite o versiune interesanta a unei stiri din categoria recordurilor, bazata pe treaba asta cu 7 oameni…: “astazi, la orele x, pompierii au fost chemati sa descarcereze 7 persoane prinse cu gatul in usile unui lift glisant…”, iar pe asta as accepta-o pentru ca ar fi mai degraba amuzanta si chiar intriganta, decat tragi-comica.

Si cand te gandesti ca am gasit fiinte care sa imi spuna ca aceste stiri sunt chiar interesante! Hmmm…probabil! Daca esti o leguma care nu iese din casa nici cand vine cutremurul de 8 grade Richter si urmaresti cu asiduitate posturi instructive de genul Acasa TV, 0 (zero) TV, Romantica sau alte canale de unde nu poti invata altceva decat cum sa fii dependent de televizor si care nu fac altceva decat sa indobitoceasca si sa reprogrameze minti, probabil ca “senzationalele” stiri de la ora 5 reprezinta acea doza de adrenalina pe care, in mod normal, ar trebui sa poti sa ti-o produci singur, dar, atrofiata fiind de cand nu ai mai vazut cum arata un om in realitate, glanda a dat faliment de mult.

Si platim taxe ca sa avem TV. Sa avem la ce ne uita…Mai degraba mi-as taia cu mana mea cablul la tembelizor decat sa urmaresc genul asta de programe si, in proces, sa caut cu piciorul si o priza ca sa nu mai am vreodata de-a face cu atat prostie umana.

De ce continua sa existe stirile astea? Simplu: pentru ca romanul a fost, este si va fi intotdeauna curios/bucuros sa vada ca a murit si capra vecinului (sau chiar vecinul), pentru ca romanul intotdeauna va intoarce capul cand va auzi un accident, dar nu ca sa vada daca e nevoie de ajutor, ci pentru a analiza pagubele, eventual pentru a se putea baga mai tarziu in seama la vreun reportaj cu titlul martor ocular. Urasc din tot sufletul acesti doritori de “senzational” care chiar cred ca un autobuz cu 40 de oameni intr-o rapa e o stire ce merita sa fie adusa la cunostinta unei tari, iar durerea victimelor si disperarea rudelor devin brusc subiect de comentarii si parereri total neavizate!

Pentru toti cei care sunteti “fani” ai genului, sa va spun eu ce inseamna pentru mine “stire senzationala”, demna de a intrerupe filme si de a opri lumea in loc:

- toti studentii care vor absolvi anul acesta vor avea loc de munca si locuinta de servici asigurate de stat;
- salariul minim pe economie = salariul MEDIU pe economie in mUE;

- eradicarea completa a birocratiei in RoManica (scris asa in vederea unui articol dedicat tuturor fanilor genului care prezinta titluri precum “Pumnii mei minte nu are”);

- inventia masinii complet ecologice la pretul unui laptop de ultima generatie;

- pacea mondiala;

- eradicarea foametei din tarile din lumea a 3-a;

- chiar vreti sa continui???


Pentru cei pentru care inca nu sunt dependenti de stirile astea, o solutie mai moderata la problema lor: GET A LIFE!!! Nu mai stati si tanjiti sa vedeti dramele altora sau prostia unora, ci faceti-va singuri vedete de televiziune violand porcul, batandu-va cuie intre omoplati sau sectionandu-va organele genitale si atarnandu-le la geam sau usa, eventual pe poarta. Na, va dadeam si eu niste idei, ca sa fiti complet idioti!

Iar pentru cei care vor comenta in continuare (amatorii de “senzational”/NEstiristii de la ora 5), ii rog sa imi faca o singura bucurie: sa incerce sa isi introduca limba in priza sa vada ce gust are curentul alternativ, iar supravietuitorilor, le sugerez sa faca o comparatie cu cel continu.

Sunt curios cati isi vor da seama ca in loc de stirile astea mai bine sting televizorul si citesc un ziar sau o carte (preferabil o carte) sau macar sa navigheze pe net decat sa afle cati dobitoci si-au mai ucis/violat/maltratat/batut/admonestat mama/fratele/tatal/sora/orice alta ruda de gradul 1 pana la 6 sau cate accidente grave sau mai petrecut azi in tara.

Poate cel mai tare ma supara faptul ca toate aceste stiri sunt puse pe seama “informarii/sensibilizarii populatiei”. Cica asa vad oamenii cum nu e bine, si nu mai fac. Nu ca le-ar da idei psihopatilor si sociopatilor de care sa fim sinceri, nu ducem lipsa sa aiba si ei “featuring-uri” prin urmatoarele “episoade” ale continuelor drame ce sunt prezentate cu titlul de stiri in fiecare zi de catre niste afaceristi fara scrupule si cu totul lipsiti de orice urma de inteligenta.

Gata, i-am umplut de respect pe realizatorii stirilor astora, urmeaza sa ii “laud”si pe cei numiti cu drag…”manelisti”…pe care ii voi trata cel putin cu la fel de mult respect si carora le voi dedica pe cat posibil de curand un articol. Lor si fanilor lor. Iar cei care se simt de pe acum ofensati sau jigniti, le zic atat:

Pazea!

Thursday, March 8, 2007

Te iubesc…femeie!




Ce sa zic despre ziua femeii?
Pai, cunosc mai multe fiinte de sex feminin care mi-au imbunatatit dramatic calitatea vietii si carora vreau sa le multumesc pe aceasta cale pentru rabdare, prietenie, sentimente si ajutor, si, in nici un caz in ultimul rand, pentru ca una dintre fiintele astea ce detin miracolul supreme, mi-a dat viata.Desi i-am multumit in fiecare an pentru faptul ca m-a adus pe lume, simt totusi ca nu este de ajuns. Sa nu se trezeasca vreunul sa zica ceva de genul “stie ca o iubesti”, ca intodeauna ii vei fi recunoscator sau chestii de genul pentru ca astea sunt, prea mici in comparatie cu “cadoul” pe care mi l-a facut in ziua cand am vazut pentru prima oara lumina zilei.

Pentru cei care ar fi trebuit inghititi la nastere (cum prea bine fac anumite specimene din regnul animal) vorbesc de mama mea, careia ii mai multumesc din tot sufletul o data pentru ca sunt si pentru toata dragostea si grija cu care m-a crescut!

Pentru celelalte reprezentante ale sexului frumos dintre care face parte si cea careia i-am daruit inima, le doresc inca o primavara plina de bucurii si impliniri si tot ceea ce au visat ele mai frumos sa li se adevereasca! Iar tie, ingerul meu pazitor, iti doresc soarele a o mie de primaveri si toate florile de pe toate pajistile din lume!

Oricat s-ar vorbi despre un razboi al sexelor sau prostii de genul asta eu unul nu subscriu la el si voi (hmmm…cum era expresia aia americana ca prea bine se potriveste) “go out on a limb” and say that: fara voi, lumea ar fi mai anosta, viata noastra ar fi mai goala. Iar pentru ziua de maine, sper sa recunoasteti fara rusine ca este valabil si pentu voi in ceea ce ne priveste!

Din partea “locuitorilor de pe Marte” va ofer un trandafir si va urez un:


LA MULTI ANI!!!



PS: Not quite what you've expected, my friend, but at least I wrote something, eh?