Thursday, February 16, 2012

Good-bye, my little friend!


Hope there's such a thing as a hamster heaven, because I wish my little friend is there, happily chewing on carrots and other goodies, along with his (Dutch) pals. I didn't even know how much I cared about my pet hamster until this morning. The site of him brought tears in my eyes and I really felt like I lost not just a pet or companion, but a little friend, one that I enjoyed looking after.

I can only hope that I have provided him with all the care, attention and love that he needed and that somehow, he was able to feel it and understand it.

Two nights ago, while I was holding him in my hand and petting him, he shifted his head and really looked at me. I could feel his stare even though my head was turned. I looked at him and his small black beady eyes were looking up at my face. I don't know what they meant. Maybe a small plea, maybe a "can you feel my pain?", or, dare I say, "thank you for everything?".

It may seem stupid to many of you to reminisce about my pet hamster, but then you really shouldn't be reading my blog. This hamster really made my life happier and I will not forget him, just like I haven't forgotten my other two before him. He will always have a special place in my memories and heart.

I will miss you!

Thursday, February 2, 2012

Cold as ice?


Lately we had some less than hot temperatures here, in Romania. But I ask you this: after reading the rest of my post, does the shoe fit?

What is cold? (Or, what is a wuss?)

These are some definitions:

+10 ° C
The residents of rental housing in Helsinki turn off the heater. The Lapps (inhabitants of Lapland) plant flowers.

+5 ° C
The Lapps sunbathe if the Sun is still above the horizon.

+2 ° C
Italian cars do not start.

0 ° C
Distilled water freezes.

-1 ° C
The breath is visible. Time to plan for a Mediterranean holiday. The Lapps eat ice and drink cold beer.

-4 ° C
The cat wants to come into bed with you.

-10 ° C
Time to plan an African holiday. The Lapps go for a swim.

-12 ° C
Too cold to snow.

-15 ° C
American cars do not start.

-18 ° C
The Helsinki homeowners turn on the heater.

-20 ° C
The breath is audible.

-22 ° C
French cars do not start. Too cold to go Ice skating.

-23 ° C
Politicians start to feel sorry for the homeless.

-24 ° C
German cars do not start.

-26 ° C
You can cut building blocks for igloos from your breath.

-29 ° C
The cat wants to come into your pajamas.

-30 ° C
No real car will start anymore. The Lapp curses, kicks the tires and starts his Lada.

-31 ° C
Too cold to kiss. The lips freeze. Lapland Football team begins training for the spring.

-35 ° C
Time to plan a two week hot bath. The Lapps shovel snow from the roof.

-39 ° C
Mercury freezes. Too cold to think. The Lapps close the top shirt button.

-40 ° C
The car wants to come into bed with you. The Lapps put on a sweater.

-44 ° C
My Finnish colleague is considering whether to close the office window.

-45 ° C
The Lapps close the toilet window.

-50 ° C
The sea lions leave Greenland. The Lapps trade the fingerless gloves for mittens.

-70 ° C
The polar bears leave the North Pole. At the University of Rovaniemi (Lapland) a cross-country trip is organized.

-75 ° C
Santa Clause leaves the Arctic Circle. The Lapps fold down the earflaps of the hat.

-120 ° C
Alcohol freezes. Result: The Lapp is morose.

-268 ° C
Helium becomes liquid.

-270 ° C
The hell freezes.

-273.15 ° C
Absolute zero. No movement of elementary particles. The Lapps say: "Yes, it’s kind of chilly, give me another Schnapps to lick."

Compliments of an Austrian friend

Cel mai prost Nokia pe care l-am tinut in mana


Am avut acest produs cam o saptamana inainte de a atinge limita rabdarii si a trebuit sa il returnez. Probabil ca am coborat prea repede si prea de sus la ceva ce mi-am dorit sa fie solutia suprema pentru problema caratului in permanenta a doua telefoane. Combinatia de telefoane de la care am ajuns la Nokia C2-06 si la care m-am intors, ulterior este Nokia E71 (telefon principal) si Nokia E50 (telefon secundar). Cum unul din ele ameninta sa isi dea obstescul sfarsit, am ales sa "scap" de ambele si sa trec la acest telefon, dar s-a dovedit a fi o mare greseala.

De unde sa incep? Aparatul este usor, iar ca aspect fizic, telefonul este ok. Chiar am apreciat modelul oarecum in relief de pe capacul bateriei. Per total, calitatea materialelor este satisfacatoare. Unii ar putea spune ca plasticul e plastic, dar majoritatea stiu ca nu este chiar asa. Pentru ca nu am avut telefonul prea mult timp, nu pot spune insa cam cat de vizibile ar fi urmele de utilizare dupa cateva luni sau un an, dar in principiu, nu cred sa fie probleme majore cu vopsea sarita de pe muchii sau uzura stratului nichelat pana la albul plasticului de dedesubt.

In rest, am fost foarte neplacut surprins de ecranul tactil rezistiv (am mai avut de-a face cu asa ceva, dar la acest model chiar e sub orice critica), mai ales in momentele in care incercam sa navighez printr-un meniu sau lista facand scroll. De cele mai multe ori ma trezeam ca selectez accidental optiuni sau fisiere, desi eu vroiam sa derulez mai sus sau mai jos. Un adevarat cosmar. Poate ca ar fi fost mai ok daca ar fi existat butoane fizice pentru navigare, dar acestea lipsesc cu desavarsire, fiind fortat sa folosesti exclusiv ecranul.

O alta experienta neplacuta este tastatura. Butoanele sunt foarte inguste si nu cred ca am reusit sa scriu nici macar un mesaj fara sa am nevoie de multe corecturi pentru ca tot apasam alte butoane sau apasam butoane simultan. Asa ceva se intampla rareori pe tastatura QWERTY lui E71, desi butoanele nu au nici macar jumatate din dimensiunea celor lui C2-06.

Tot la capitolul ergonomie pot spune ca desi carcasa arata ok, acest telefon nu e foarte usor de tinut in mana deoarece aluneca. In plus antena este localizata in partea de jos a aparatului unde esti sfatuit sa nu tii mana, ori chiar acolo se sprijina in mod obisnuit telefonul pe podul palmei ceea ce duce la o priza relativ ciudata daca vrei sa ai semnal decent in timpul convorbirii.

Semnalul, la randul lui, este o problema. Chiar pe SIM-ul principal mi se intampla deseori sa nu am semnal mai deloc. Nu am mai avut rabdare sa incerc sa fac schimb de cartele, dar era destul de evident ca in zone unde stiam sigur ca trebuie sa am semnal trebuia sa fac eforturi sa vad ca imi creste peste 2 liniute. Probabil de aici rezulta si calitatea foarte slaba a convorbirilor, deci nici macar aici nu a excelat telefonul.

Faptul ca daca esti intr-un apel sau daca folosesti internetul pe unul din SIM-uri il face pe celalalt neutilizabil (in momentul cand esti apelat pe celalalt SIM apare ca si cum ar fi telefonul inchis) este un mare minus, dar aici trebuie sa recunosc faptul ca stiam de la inceput, de pe forumuri de asta, numai ca am crezut ca pot trece peste. Ei bine, nu a fost asa.

De camera nu sunt multe de spus pentru ca e ca si inexistenta, iar eu nu pun prea mare accent pe asta oricum. 2 megapixeli, senzor slab, fara flash de nicio culoare, rezultate sub medie, asa cum era de asteptat. Din punctul asta de vedere camera ar fi un minus doar in sensul ca putea sa lipseasca si ar fi fost, probabil, mai bine.

La fel si cu display-ul care are putine culori, rezolutie pe masura si nu exceleaza la absolut niciun capitol. Presupun ca trebuie sa fii multumit ca exista, altfel nu vad care ar fi avantajul.

La capitolul navigare pe internet...aproape ca nici nu merita sa intru in subiect. Din nou ceva ce stiam dar speram sa nu conteze prea mult a fost faptul ca telefonul asta nu are 3G, deci din prima vitezele de navigare sunt foarte mici pana la limita absurdului.

O chestie pe care nu am inteles-o complet si pe care am descoperit-o pe multe forumuri dupa ce l-am achizitionat a fost faptul ca acest telefon are o problema cand vine vorba de intrat pe Nokia Ovi Store sau de folosit Hartile (cu ajutorul modulului A-GPS incorporat - NU are un modul GPS propriu-zis) C2-06 o da urat de tot in bara. Practic nu poti face asta si se pare ca e din cauza setarilor de conexiune la internet pe care nu le poti schimba (desi poti, teoretic, alege ce conexiuni sa foloseasca pentru diferite tipuri de operatiuni, nu ai si ceva special pentru cele doua cazuri mentionate mai sus). Oricat am cautat, m-am dat si in cur si in cap, nu am reusit sa rezolv problema asta.

Probabil ca ar mai fi cateva chestii de mentionat, dar in acelasi timp cred ca am acoperit cam ce era mai important. In principiu nu as recomanda nimanui acest telefon. Nici macar pentru cei care vor sa il foloseasca strict pentru apeluri, asa cum am crezut ca ma voi obisnui si eu.

Pro:
- dual sim
- durata de viata a bateriei

Contra:
- ecran tactil rezistiv
- lipsa butoanelor fizice de navigare
- lipsa unei lumini de notificare
- lipsa modului de asteptare pentru apelurile de pe cealalta cartela
- tastatura fizica face aproape imposibila scrierea de sms-uri
- imposibilitatea setarii manuale a preferintelor in ce priveste conexiunea la internet

PS: intre timp, dupa cum unii dintre voi stiti deja, a trebuit sa imi iau adio de la batranul (de acum) Nokia E50, iar daca nu stiti, cititi aici.