Wednesday, August 13, 2008

Not out of the woods yet...

Si cand credeam ca acest capitol/sectiune din blog it's over and done, dau peste un articol care imi demonstreaza contrariul. Se pare ca strigatele mele, mai mult sau mai putin furibunde, indreptate mai mult sau mai putin inspre divinitate si alte forte supranaturale, nu sunt fara ecou si chiar sunt impartasite de cetatenii mandrei cetati a Iasiului.

Deci oamenii chiar se revolta si iau masuri impotriva celor care nu-si respecta cuvantul...Cine ar fi crezut? Eu nu! Ma obisnuisem sa fiu singurul care se bate cu pumnu-n piept si isi smulge parul din cap ca nu are internet desi am semnat un contract cu luni in urma si sa tot bat pe la usi mai mult sau mai putin inchise sau care putea sau nu fi "unse".

Mai grav pentru eRDeeSh e ca situatia se impute rau in aceasta urbe si s-ar putea sa se lase cu decizii de-a dreptul drastice. Poate si mai prost ar fi ca aceste decizii m-ar lasa pe mine din nou fara internet, ceea ce, cum ati putea banui si nu gresiti, nu imi doresc sub nici o forma sa se intample. Si nu pentru ca as fi dependent de internet, dar, sa fim seriosi, face viata mai placuta si isi dovedeste utilitatea aproape de fiecare data cand ai nevoie de el.

Intr-un fel, am senzatia ca tot noi, utilizatorii, ajungem sa platim prostia crasa a furnizorului care s-a intins mult mai mult decat ii este plapuma, iar acum nu se mai oboseste macar sa formuleze scuze pertinente, in schimb inghite cu lacomie amenzi usturatoare si posibilitatea de a-i fi inchisa pravalia printr-o hotarare venita, poate, tardiv si fara prea mare impact in ceea ce priveste imbunatatirea serviciilor furnizorilor de servicii din orice domeniu.

Si-au "furat-o" unii, intr-un anumit loc, asta nu inseamna ca se creeaza o regula, nici ca sperie pe cineva. Vorba aia, "cu o floare nu se face primavara", si atunci, automat, te intrebi: dar cu ce?

Pai, sa ma gandesc...Oare cum as proceda eu (incercand sa fiu echitabil si pe cat de obiectiv posibil)?

In primul rand nu as sta pe ganduri sa impun interdictia de a mai semna noi contracte (oricum asta trebuia facuta inca dinainte sa il semnez eu pe al meu, acum vreun an si ceva in urma). Este mai mult decat evident faptul ca RDS-ul a renuntat chiar si la a lupta sa faca fata cererii si numarului mare de contracte semnate fara posibilitatea de a le onora la timp, deci aceasta decizie este binevenita cat mai curand.

Apoi, as impune niste schimbari firmei, daca doreste sa isi continue activitatea. Niste obiective clare si precise, cu termene de respectat sub amenintarea permanente si irevocabile inchiderii activitatii pe acest teritoriu. Obiective de genul:

- un minim de angajati pentru fiecare zona, in functie de numarul de abonati existenti, plus o marja din potentialii clienti;
- timpul mediu intre defectiuni sa fie crescut la cel putin 1 luna in termen de 6 luni de la luarea deciziei;
- sa fie asigurata transparenta activitatii fata de consumator, prin informarea lor periodica in legatura cu masurile luate si cu stadiul lucrarilor (mai ales pentru persoanele afectate in mod direct);
- sa fie stabilite regulile in cazul in care furnizorul nu reuseste sa isi respecte obligatiile contractuale (asa cum utilizatorul plateste penalitati in momentul in care nu se achita de sarcini, trebuie sa fie "lovit" si furnizorul, prin regulamentul propriu, fara a mai fi nevoie de interventia Protectiei Consumatorului).

Astea sunt doar cateva din ideile care imi vin acum in minte, nu stiu daca sunteti de acord, dar mi se pare ca pot folosi pentru dezvoltarea unor adevarate obiective, masuri si decizii ce ar putea fi aplicate in cazul de fata, pentru ca, sincer, dupa ce m-am chinuit atat si am rabdat atat fara internet, mi s-ar parea o mare pierdere sa ma vad pus iar in situatia de a alege un alt furnizor care poate avea aceleasi probleme sau cu totul altele, dar cu aceleasi consecinte.

Pe final, as vrea sa spun ca eu, unul, nu am avut probleme cu conexiunea mea la internet. Dimpotriva, sunt chiar multumit. Poate ar trebui sa mentionez ca in zona mea este trasa fibra optica pana la scara blocului, deci nu poate fi vorba de retele vechi de cartier sau alte probleme de genul.
Nu ma indoiesc de existenta clientilor care prind internet dupa cum ploua sau nu afara, asa cum nu ma indoiesc de faptul ca nesimtirea acestei firme trece dincolo de intarzierile cu lunile la instalarea echipamentului pentru internet, cablu sau telefonie, dar pentru mine, cel putin, odata ce am reusit sa imi vad cablu de retea in computator, totul s-a dovedit a fi ceea ce mi-am dorit.

Deci, votul meu merge ca firma sa ramana si sa functioneze, dar sub stricta supraveghere si cu multe obiective de urmat, fara posibilitatea amanarii sau tergiversarii lor. Daca nici asa nu se descurca, atunci chiar inseamna ca trebuie sa ma orientez catre urmatoarea "tortura", dar mi-as dori ca decizia sa se extinda asupra intregii firme, nu doar filialei din Iasi. Am zis!

Dar am si un ultim mesaj pentru suckerii de la eRDeeSh:

Payback is a bitch, isn't it?