Sunday, April 15, 2007

The way overdue “manele” post




Moto: "Privesc cu lupa cum imi sare-n brate supa,
Cand se-aud manele de la taranul de deasupra"...



Pentru toti iubitorii de Guta “Puta de maimuta”, Florin “carnat (orice alt nume de mezel)”, Adi de la “el de acasa” (macar de ar fi singurul care imi face numele de ras, din pacate numai daca il numesc pe predecesorul lui si anume: Adi-juma-de-om “minune – minune, probabil, pentru ca a mai crescut si nu mai e copil” si toti ceilalti “suedezi” amatori de muzica furata de la oamenii cu talent care nu cunosc intelesul cuvantului “gramatica” si nu au auzit in viata lor de dictionar, pentru voi si idolii vostri este dedicat acest articol.

Acum, ca am mentionat cui ma adresez, si cred ca mi-am facut cunoscute si intentiile, sa va “binecuvantez” cu monologul meu!

In primul rand, de ce URASC eu cu toata fiinta mea manelele: pentru ca prin versurile lor nu transmit nici macar un gand inteligent, majoritatea rezumandu-se la a traduce versurile melodiilor originale pe care le copie cu atata nesimtire, iar daca, Doamne fereste, se apuca vreunul sa faca greseala sa “gandeasca”, atunci e jale mare! Incepi sa auzi tot felul de combinatii de cuvinte care se straduiesc, care mai de care, sa sfideze orice regula a gramaticii sau bunului simt, expresii jignitoare la adresa femeilor sau la adresa pretentiilor lor ca ar fi fiinte umane si la adresa noastra care avem pretentia ca suntem cea mai inteligenta fiinta de pe fata Terrei (nu s-ar deschide odata sub picioarele lor sa ii inghita).

In al doilea rand (desi am mentionat si mai devreme), pentru ca majoritatea manelelor (in ultimul timp – TOATE manelele) nu sunt altceva decat plagieri ale unor melodii de succes din industria muzicala internationala, reusind chiar sa ma scoata din sarite cand aud versurile lor de prost gust pe beaturi clasice de hip-hop. Ma intreb daca ar reusi oare sa “manelizeze” asa vreo melodie de la Parazitii. De fapt, e aproape o certitudine ca ar reusi. Ca daca nu s-ar descurca, probabil ca s-ar intoarce la “doctorul” manelelor, nea Costita Ionita-ooooooooooooooooooooooooooooooooof viata si capul lui (lua-le-as pe ambele pe capota tricicletei mele cu reactie) si atunci afacerea ar fi gata incheiata.

Nu mai dau alte motive ca pe urma ma ia garda la intrebari si ma face rasist sau mai stiu eu ce!

Oricum, cu sau fara motive, consider manelele o forma de spalare a creierului (nu-i de mirare ca sunt iubite de atatia tineri la pubertate care cred ca tot ce zboara se mananca si nu au auzit de majoritatea melodiilor originale ce sunt furate pe fata de acesti impostori cu pretentii de artisti si cu fitze de 0,5 bani tona) si o foarte buna metoda de indobitocire (iar aici o sa ii mentionez pe aceeasi tineri “rebeli” care in loc sa isi doreasca sa ajunga fizicieni de renume, militanti pentru drepturile omului sau orice alta meserie cinstita si cu eventuale beneficii in folosul comunitatii, prefera sa se gandeasca la o metoda de a inregistra si ei vreun album in garaj si sa-l dea pe internet ca sa fie miliardari manca-ti-as si sa aiba Mertzanul in curte ca sa aiba cu ce se plimba pe bulevard cu 5 km/h in timp ce asculta versurile super-mega-extra-inteligente ale lui Vali “oooof-vine-vantul-si-mi-ia-casa” Vijelie (sau oricare din lista de mai sus) la un volum cat mai ridicat ca sa vada TOTI lumea ce boxe shukare AM el (probabil asa o sa ajunga sa vorbeasca dupa lectiile intensive de gramatica livrate prin intermediul melodiilor preferate.

Pentru voi, toti cei mentionati in acest articol, mi-as dori ca mamele voastre sa va fi inghitit la nastere, asa cum fac o multime de animale cu bun-simt care nu vor sa umple lumea cu progeniturile lor demne de Cartoon Network. Eu, pe voi (manelisti si iubitori de manele), nu v-as vedea prestand decat pe Animal Planet sau pe Iwishyouweredead.com! Si daca s-ar trezi vreodata Cenzura Nationala a Audiovizualului si ar face pe fata ceea ce ii spune si numele, s-ar apuca sa cenzureze manelele, vere, ca nu se mai poate!!!

Mai mult nu mai zic, nu de frica vreunui “intunecat” ce m-ar alerga cu “SeLe-ul” si cu sabia ninja ca sa ma gadile cu ea pe la urechi, ci pentru ca stiu ca oricum celor care se adreseaza in principal acest articol le e foarte greu sa ma urmareasca si nu vreau sa le mai chinui si eu intelectul cu cuvinte plurisilabice si fraze ce contin de la 2 propozitii in sus!

Minunata zi de sarbatoare va fi aceea cand voi putea spune manelelor, manelistilor si iubitorilor de manele…Odihneasca-se in pace!

Pace voua, cititori ce nu faceti parte din cei mentionati mai sus!


PS: If there was a GOD, “people” like them wouldn’t exist!


Tag, tag, tag! -Cine e?



1. Vorba preferata – “wassup?” sau “sup?” – pentru ca o pot spune oricui (animal sau om) fara sa jignesc pe nimeni si pentru ca de obicei imi aduce un zambet (fara vreun motiv aparent) pe buze.

2. Vorba nesuferita - (fara suparare celor care se simt vizati) "aha"(atunci cand il primesc pe mes, fara a fi urmat de vreo explicatie, urmand ca discutia sa lancezeasca pentru ca nimeni nu stie de ce sa se mai lege in continuare); "da" sau "bine" atunci cand sunt spuse in cadrul vreunei dispute "amicale" de prietena mea pe un anumit ton care semnifica exact contrariul, dar nu sunt nici ele urmate de vreo explicatie sau vreun argument; "lol", "brb", "asl" sau orice alta expresie scrisa preluata din messenger sau de pe mUrc si transpusa in limba vorbita.

3. Drogul favorit - eee...ala fara de care viata ar fi atat de plictisitoare...

4. Sunetul preferat – rasul – mai ales atunci cand este provocat de vreuna din glumele mele. Pur si simplu imi place sa fac oamenii sa rada si nu o sa ma satur niciodata de asta.

5. Sunetul nesuferit - plescaitul sau rumegatul, eventual suptul de masele - pentru oricare din astea sunt in stare sa fac moarte de om daca se petrec langa mine si nu am unde fugi sau pe cine bate.

6. Injuratura - nu e numai una, e o intreaga lista in continua expansiune in momentele de furie sora cu delirul si se bazeaza in special pe variatiuni ale tuturor lucrurilor legate de mama.

7. Cine pe viitoarea bancnota – cine cred eu? – Guta (ca la ce popular a ajuns, numai acolo nu-i vad mutra de urangutan mustacios) – cine as vrea eu? – Parazitii (pentru ca ii consider unii dintre cei mai inteligenti artisti din industria muzicala romaneasca si cred ca ar merita sa fie recunoscuti de tot omul ce se crede cult sau ca isi foloseste cel putin 5% din creier – spre deosebire de manelisti care inca isi cauta materia cenusie cu microscopul electronic).

8. Meseria pe care n-ati fi vrut s-o faceti – contabil sau profesor…or mai fi, dar nu imi aduc aminte acum. Oricum, pe astea nu le vreau nici mort, nici copt.

9. Planta, arborele sau dihania in care v-ati reincarna – pin Huon – ca sa cresc incet (vreun milimetru pe an), dar sigur (pana la vreo 30 metri) si sa am o viata lunga, alaturi de multi altii ca mine, dihania – jder – ca sa ma apuc sa fac diguri acolo unde nu a fost in stare statul, sa nu se mai intample ca acum 2 ani.

10. Presupunind ca D-zeu ar exista, ce v-ar spune dupa moarte: - "SURPRIZA!!!"

Pasez mai departe acest tag, tuturor cititorilor, ca au sau nu au blog, daca vor sa participe, pot scrie ca un comentariu. Spor!