Thursday, February 22, 2007

Oameni cu vaca, presedinti cu sorcova...


In caz ca nu stiati, in Egipt un blogger a fost condamnat pentru ca a adus injurii presedintelui si lumii musulmane…Te cam pune pe ganduri si te face sa te intrebi cam cata democratie e pe acolo si daca in Romania e destula democratie si libertate de exprimare ca sa poti sa te iei de Baselu’ de cate ori ti se zbate muschiul important in pantaloni sau daca mai bine ii lasi chelia, rasul care ar face si o hiena sa puna coada intre picioare si sa fuga mancand pamantul si ochiul lui chiospaliu (inchei aici lista “calitatilor” acestui mare om de stat si virtuos intelectual – simbol al romanilor care l-au votat si inca il pun pe piedestal si il pupa in cur de cate ori greseste spunand ca a facut numai bine sau ca a facut si el ce a putut – adica ce? A ras ca dobitocul sau ce?) si te multumesti sa ii trantesti lui si celorlalti de la guvernare cateva injuraturi sanatoase cum numai romanii pot gasi de cuviinta in sinea ta, fara a incerca sa faci din asta un articol bun de pus pe blog si pe seama caruia sa se poata continua caterinca genetica numita cu drag “Basexu”…ma scuzati “Prtescu” sau cum era?...Ah! Basescu!

Acum descopar cat de mult il am eu la inima pe acest Schopenhauer al timpurilor noastre, aceasta minune divina ce s-a abatut asupra poporului roman si pentru care trebuie sa multumim de fiecare data cand vedem stirile la televizor si auzim de ce alte situatii de criza a mai rezolvat cu multa abilitate si cu desavarsita diplomatie de iti vine sa te strangi singur de gat in timp ce iti dai cu tesla in oo si strigi in gura mare: “ia-ma, Doamne, stinge-mi neamul!!!”

Acum, nu ma intelegeti gresit, poporul roman are calitatile lui care daca nu sunt admirate de toti, sunt recunoscute de multi si aici chiar vorbesc serios si fara urma de ironie, dar o sa imi permit, totusi, sa spun (ca intotdeauna, chiar daca nu imi apartin vorbele neaparat) ca Romania este o tara minunata, cu bogatii inimaginabile si cu un relief de invidiat, pacat insa ca este locuita!

Dar, vorba aia: decat sa le-o lasam ungurilor, mai bine raspunsul ardeleanului la intrebarea “- De ce sunt ungurii vecini cu noi?” “- C-asa le trebuie!”

Si poate ca iar va trebui sa explic ca eu nu sunt xenofob, rasist sau xilofon si nu am nimic cu ungurii si cu neamul lor de la Pishti incoace, dar am o mare problema cu ungurii care au cetatenie romana, dar se incapataneaza sa vorbeasca in maghiara sau, mai rau, chiar nu stiu limba romana si cu ungurii care vor atatea drepturi, incat ne-au depasit pe noi demult, iar ei tot nu se mai satura!

Si ca sa nu uit de unde am plecat, ce face Baselu’ capitanul de vapor cu un ochi beteag si cu mintea in concediu la propunerile ungurilor de federalizare si autonomie? Rade ca vaca si pleaca in vacanta sau sa invete istorie antica prin Egipt! Acu’ eu stau si ma intreb: oare Bush Jr. si Baselu’ au ceva gene comune sau asa e in lumea presedintilor ce fac in ciuda prostiei si se incapataneaza sa faca umbra pamantului desi conform teoriei darwiniene ar trebui de foaaaaarte mult timp (cam de pe la nastere asa) sa ne faca cu mana de la 2 metri sub pamant?

De ce spun asta? Simplu! Va mai amintiti notoriul 11 septembrie?? Eu da! Ati vazut cumva filmul Farenheit 9/11? Daca nu, va sugerez sa aflati ce ati pierdut! Si legatura cu ce spuneam eu, tot acolo o gasiti. Anume: rezolvarea celui mai puternic om de stat din lume la atentate care a fost? A plecat la un concediu la ferma lui din Texas! Poate va vine sa radeti, mie imi vine sa plang, mai ales cand ma gandesc la ce poama de presedinte si ce conducatori avem si am avut asa, in general.

Nici nostalgic nu sunt. Mi-ar fi si greu! Eram prea mic sa apuc zilele de glorie ale comunismului si de-abia imi aduc aminte cate ceva dinainte si din timpul revolutiei. Dar intre timp am fost destul de atent la ce am invatat si la ce am vazut ca se petrece in tarisoara asta in care a dat Dumnezeu sa vad lumina zilei si cam ce inteleg guvernantii prin a o conduce si am inteles ca suntem intr-un mare impas de minti luminate acolo unde ar conta cu adevarat si unde diferenta se poate face.

Eu ma consider apolitic si nici nu o sa accept pe acest blog altceva decat discutii fara culoare politica. Pentru mine politica inseamna simplu: NU! Nu intrati in politica daca vreti sa va mentineti integritatea si daca vreti sa nu aveti vreo criza de constiinta dimineata cand va uitati in oglinda si sa va taiati venele! Stai asa! Ce vorbesc eu aici? Daca ati ajuns politicieni, nu mai aveti demult constiinta, iar chipul din oglinda e asa de bine antrenat incat a ajuns o masca ce poate sa va pacaleasca si pe voi!

Anywho…sper ca v-am lasat cu cateva idei si v-am pus un pic pe ganduri, iar daca nu, macar v-am dat o sugestie de film. Si credeti-ma: merita! Din acelasi ciclu v-as mai recomanda Bowling for Columbine cu acelasi regizor ce vrea sa destepte un popor intreg in legatura cu creatura stupida care ii conduce.

Eu nu am astfel de aspiratii, dar sper totusi ca intr-o zi cu soare si doua dimineti sa vada si romanii ca acolo, sus, unde oamenii sunt calcati cu Gipanul si drogurile dispar din dosarele penale fara ca cineva sa faca vreodata macar O zi de inchisoare, sunt niste pramatii care nu au de ce sa aiba constiinta impacata, dar din pacate nu o au nici incarcata pentru ca ei (spre deosebire de noi, plebea) au inteles ca pot sa ne prosteasca aratandu-ne o mana, in timp ce cu cealalta ne fura si chilotii de pe noi sau semneaza actul prin care ne vand la bucata pentru experimente chimice sau biologice.

Spre surprinderea voastra, nu o sa incep eu sa urlu ca din gura de sarpe: Desteapta-te, romane! Mai degraba va zic: daca v-ati trezit cumva, spuneti-va ca e doar un vis urat si culcati-va la loc, oricum va place sa credeti ca e bine cand realitatea e cu totul alta, deci…somn usor!

Noapte buna, Romania, oriunde ai fi!

Thursday, February 15, 2007

Back with a hell of a bite!


So, postul! So, blogul! So, oare mai scrie si eu ceva prin almanahele aistea pe aici? Nu stiu, nu ma intreba, stiu doar ca scriu acu', nu promit nimic pentru viitorul apropiat. In nici un caz nu sunt "abonat" la articolele de pe blogul asta ca sa scriu regulat...ce frumos suna: regulat...Mda! Dar sa revenim la lucruri mai serioase!...sau nu...

Daca va intrebati, nu-s beat! Doar foarte obosit! Nu ma intrebati de ce, explicatia e pe cale de a fi descoperita…sau nu. Oricum, nu va ganditi la prostii ca va ganditi aiurea!

Si, cum ziceam, inca un articol de genul “Post de prost” scris pentru a fi scris si nu neaparat citit, oboseala asta e de-a dreptul criminala!!! Si alte lucruri interesante ce as putea sa va mai zic?

Finally employed, kind of a nice sallary, working in front of a computer 8 or more hours a day (asta nu stiu neaparat daca e bine sau rau, dar cand ma clarific, va anunt) si colegi tineri, din care chiar cunosc cativa (asta sigur e lucru bun, va zic eu) chiar si un prieten (un lucru foarte apreciat de mine), deci pot spune ca e chiar ok. Cu atat mai mult cu cat azi am avut juma de zi libera (platita) din cauza unor evenimente pe care poate o sa vi le povestesc intr-un articol viitor.

Oricum, nu pot spune ca am inceput sa muncesc. Momentan ma aflu in training, adica ar trebui sa invat vreo 2 manuale de utilizare ale unor programe ce urmeaza sa le folosesc, si, sincer, ma simt cam noob (nu ca n-as fi la faza asta si ca n-as avea motiv), situatie care sper sa se schimbe in urmatoarele 2 saptamani (cam atat am inteles eu ca iti ia sa deprinzi oarecare bruma de cunostinte necesare acestui post.

In rest, nu prea mai zic nimic…decat poate atat: cine inchiriaza un apartament mobilat si utilat prin centrul Iasiului asa…la preturi studentesti…anume, mai iefteneaua?

Asa, no, daca voi nu o sa apreciati, macar eu ma simt bine si mandru de mine ca macar am mai scos si eu un articol in adevaratul sens al cuvantului, nu o prostie din aia ca in ultima vreme gen clip sau desen…alias japca, pardon: leapsa (ce bine ca nu am mai fost taguit in ultima vreme ca asta era ultimul lucru de care aveam nevoie!).

Pana una-alta, eu va pup pe portofel si va las fara el! (ca n-am luat inca salariu si mai am de asteptat vreo luna, deci, ferea!)
Ciao tutti!

Wednesday, February 7, 2007

Nu se mai satura unii de leapsa...

Porc? Sa desenez un porc? Pai cum mai nene, sa imi fac autopotret? Mai bine lasa! Sau, daca tineti neaparat...Na-va!