Monday, December 18, 2006

Life in 4D


WARNNING! This is not funny! It's not meant to be funny and that's the way it is!

Motto: " Viata e ceea ce unii numesc joaca si ceea ce altii traiesc zi de zi..." - Eu


Despre ce e viata, ce inseamna viata si cum se comporta cu noi au scris destul multi filozofi ca sa mai intru si eu in amanunte, asa ca...o sa va spun asa despre cum e sa traiesti intr-o lume in care dezamagirile se tin lant, iar faptul ca esti fericit la un moment-dat, nu trebuie sa faca altceva decat sa te puna pe ganduri.
Cred ca trebuia sa imi dau seama din prima clipa ca nu o sa fie usor. Niciodata nu a fost! De ce ar fi fost diferit de data asta? Dar nu am zis niciodata ca as proceda diferit cu viata mea pentru ca...I am as I am si asta nu se va schimba niciodata. Nu-mi pare rau ca am trait, imi doresc doar sa fi trait altfel.

Anywho, sa trecem la lucruri mai serioase! Ce poate insemna viata in 4D? Simplu: faptul ca o traim este a 4-a dimensiune si cei care nu stiu asta, o afla acum. In economie exista un model ce arata ca piata fluctueaza si are momente de boom (going up) si momente de criza (going down), dar, de obicei, acest model se desfasoara pe o linie ascendenta. Intr-o anumita masura asa e si viata, numai ca ea urmeaza o linie descendenta (a mea cel putin). Ciudat este ca inca nu am ajuns in momentul de historic low adica nu am ajuns rock bottom...inca.

Inainte de a continua, cateva lucruri despre mine: absolvit facultate (licentiat somer cu diploma), somer cu perspective de a fi angajat in viitorul apropiat, putin dezorientat de ceea ce se intampla in viata mea amoroasa, dar cu capul inca sus, still alive and kicking despite of what life had to throw at me (that bitch-life of mine).

Si, uite-ma-s: big as life and twice as ugly, incercand sa imi fac de cap cu netul si sa scriu si eu niste poezii pentru pereti (cum spuneau Parazitii), sa las si eu o urma in ceea ce lumea cunoaste ca fiind Internetul (aceasta a doua minune a armatei SUA pentru care trebuie sa multumim - prima fiind SIDA).

Ce spuneam? Ah, da! Life's a bitch! Dar, de-acum va asteptati, nu-i asa? Daca nu...atunci poate ar trebui sa dati un "back" si sa va intoarceti la viata voastra obisnuita in care tot ce zboara se mananca si unde curge numai lapte si miere! Daca sunteti constienti ca ceea ce am spus e adevarat, atunci "tineti aproape" ca mai am multe clisee din astea in mine pe care o sa le explic in modul propriu, neortodox.

Asa, de ce e viata curva? Ei, bine, dragii mei, pentru ca nu vrea sa mai ma slabeasca asa un pic, sa imi dea si mie ceva fara sa imi ia inzecit, insutit sau inmiit inapoi! Fara sa mai faca atatea figuri cand ai nevoie ca ceva bun sa se intample in viata ta, fara sa te dea cate un kilometru inapoi pentru fiecare pas inainte pe care il faci, fara sa iti arate "the good life" numai ca sa ti-o fure de sub nas si sa o ascunda departe, acolo unde ai senzatia ca nu o vei gasi vreodata.

In legatura cu asta, sa va spun eu un mic secret stiut de toti: partea cu ascunsul, e doar un fel de iluzie optica, un alt mod pervers al vietii de a te da peste cap pentru ca in realitate acea viata buna te asteapta dupa colt si tot ceea ce trebuie sa faci este sa continui sa pasesti si sa iti faci norocul asa cum crezi tu ca ar trebui sa fie, nu cum iti spun altii ca e.

Ok, end of lesson one. Daca va place, bine! Daca nu...tot aia! Oricum e adevarat asa ca nu incercati sa ma contraziceti! Pana data aviatoare, have fun!